TÜRKİYE- ROMANYA- PORTEKİZ VE AZERBAYCAN ORTAKLI

27.10.2020 318

Kuruculuğunu Vladeni - Romanya Scoala Gimnaziala nr 1 okulundan Onica Daniela Podariu ve Antalya Kepez Ersoy İlkokulu sınıf öğretmeni Yüksel Ertuğrul'un  yaptığı ve okulumuz İngilizce öğretmeni Emine İçöz'ün yürüteceği "MY SAFER DIGITAL WORLD " eTwinning projesi başladı.

Türkiye – Romanya – Portekiz ve Azerbaycan ortaklı projemizin amacı:

Okul çağındaki çocukların dünyalarını etkileyen teknoloji bağımlılığı hakkında farkındalık yaratmak, teknolojinin zararlı etkilerine karşı tedbir almak, sanal kimlik ve gerçek kimlik arasında farklılıkların nedenleri ve sonuçlarını analiz edebilme becerisini kazandırmak istiyoruz. Sağlıklı bir nesil için yeterli ve güvenli teknoloji felsefesi ile projemizi yürüteceğiz.

Etkinliklerle öğrencilerimiz dijital dünyada tüketici olmaktan ziyade üretici olacak, dijital yeterlilikleri artacak ve internetten gelen tehlikelere karşı biliçli olacaklardır.

Bu Proje ile :

1. Teknolojiyi verimli kullanan,

2. Boş zamanları değerlendirme becerisi kazanmış,

3. Teknolojiyi ihtiyaçları doğrultusunda kullanmayı bilen,

4. Teknolojiyi eğitimle bütünleştiren,

5. Teknolojinin tehlikelerini bilen ve koruma şekillerini uygulayan, öğrenci profiline erişmek istiyoruz.

Projemiz  Ekim 2020-  Ekim  2021 tarihleri arasında yürütülecektir.