RECYCLERS ON DUTY eTwinning PROJESİ BAŞLADI

RECYCLERS ON DUTY eTwinning PROJESİ BAŞLADI

10.12.2020 233

Kuruculuğunu Giresun Bilsem öğretmenlerinden Özlem ÇUKURLU ve Giresun 19 Eylül İlkokulu öğretmeni Rabiye DURMUŞ'un yaptığı Recyclers on Duty eTwinning projesini ortak olarak okulumuz adına Tahir YORULMAZ öğretmenimiz yürütecektir.

Projemizde ;

Proje hakkında

Projemiz öğrencilerde geri dönüşüm bilinci kazandırmak, yaratıcılıklarını geliştirerek atık materyallerden yeni bir ürün ortaya koymak adına önemli bir çalışma olacaktır. Projemiz Kasım ayında başlayacak ve ocak ayında sonlanacaktır.

HEDEFLER

Projemiz boyunca ; öğrencilerin serbest zamanlarını etkili kullanmalarını sağlamak, öğrencilere geri dönüşüm bilinci kazandırmak, öğrencilerin sorumluluk alma duygusu geliştirmek ve yaratıcıklarını ortaya koymalarını sağlamak, öğrencilerin analiz sentez ve değerlendirme becerisi geliştirmek ,öğrencilerde merak duygusunu ortaya çıkararak araştırma becerilerini geliştirmek,, Ürün ortaya koymak gibi hedefler belirlenmiştir.

ÇALIŞMA SÜRECI

Projemiz Kasım ayının 2.haftasında başlayıp ocak ayının 3. haftasına kadar sürecektir. Kasım ayında ortaklarla çalışma, Aralık ayında geri dönüşüm etkinlikleri ve Ocak ayında ortaklarla yapılan ortak çalışma ile süreç tamamlanacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

Proje sürecinde öğrencilerden eski materyallerle yeni bir ürün ortaya koymaları beklenmektedir. Süreç boyunca öğrencilerden geri dönüşüm bilinci kazanmaları ve neden önemli olduğunu farkına varmaları, öğrencilerin sorumluluk alma duygusu artırması , öğrencilerin analiz sentez ve değerlendirme becerilerini kullanmaları ,analiz sentez ve değerlendirme gibi üst düzey zihinsel becerileri kullanmaları beklenmektedir.