Pinocchio's Nose - Pinokyo'nun Burnu eTwinning Projesi Başladı

06.02.2021 242

Kuruculuğunu Antalya – Kepez Ersoy İlkokulu  sınıf öğretmeni Yüksel Ertuğrul ile Çekya' dan ZŠ Budyně nad Ohří okulu öğretmeni  Michaela Baudyšová'nın yaptığı okulumuz İngilizce öğretmeni Emine İçöz' ün de ortak olarak yer aldığı  Türkiye, Çekya ve Ukrayna ortaklı eTwinning projesi Pinocchio's Nose - Pinokyo'nun Burnu başladı.

Medya okuryazarlığı ve Dezenformasyon  temalı projemizin ana hedefi:  Medyanın çocukların fiziksel, bilişsel ve sosyal gelişimi üzerinde olumlu ve olumsuz etkileri olduğu bilinmektedir. Bu portalları daha verimli kullanmak ve bunu yaparken maruz kalabilecek bazı riskler konusunda farkındalık geliştirmek için bireylerin medya mesajları ve yöntemleri hakkında bilgilendirilmesi gerekmektedir. Dolayısıyla bu durum, çocukların medyada eğitilmesinin önemini ve verilecek eğitimin sürekli güncellenmesi ihtiyacını ortaya koymaktadır. Projemizin amacı, sosyal medya ile ortaya çıkan dünyanın gerçek olmayabileceğini anlatmak ve medyanın ilettiği mesajların doğru okunup yorumlanmasını sağlamaktır. Medyayı doğru okuyan, analiz eden, mesaj ve mesajlara mantık çerçevesinde bakan ve eleştiren bireyler yetiştirmeyi hedefleyen projede kullanılacak olan web 2.0 araçları ile hem öğretmenlerin hem de öğrencilerin dijital yeterlilikleri gelişecek, dijital vatandaş olmanın sorumluluğunu alacak, tüketici konumundan üretici konumuna geçeceklerdir. Projemiz  31 Mayıs 2021 tarihinde sona erecektir.

06-02-2021