Ben okuyorum Türkiye Aydınlanıyor eTwinning projesi

24.01.2021 326

Ben okuyorum Türkiye aydınlanıyor

Proje hakkında

Öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için başlattığımız bu proje ile kitap okumayı yaygınlaştırarak, kitap okumayı yaşam tarzı haline getirmeyi amaçlıyoruz. Bunun yanı sıra okuduğunu anlama ve anlatabilme, kitabın muhtevasından azami verim elde etmek için her ay farklı etkinliklerle projeye şekil vermeyi planlıyoruz.

HEDEFLER

1. Kitap okuma alışkanlığı kazandırmak.
2. kitap okumayı yaşam tarzı haline getirmek.
3. Yapılması planlanan etkinliklerde öğrencinin hayal gücünü kullanarak yaratıcılık becerilerini ortaya çıkarmak.
4. Eleştirel düşünme becerilerini geliştirmek.
5. İşbirliği içinde çalışarak ürün ortaya çıkarmak.
6. Teknolojiyi yerinde ve etkin biçimde kullanmak.
7. Okuduğunu anlama ve anlatabilme becerilerini geliştirmek.
8. Yapılacak etkinliklerle öğrencilerimizin ince kas gelişimine katkıda bulunma

ÇALIŞMA SÜRECI

Kasım 2020'de başlayacak olan projemiz, 7 aylık bir çalışmayı kapsayacak şekilde planlanmıştır. Projemiz veli ve öğrencilere tanıtıldıktan sonra pano, afiş, sosyal medya platformlarında tanıtımı yapılıp sınıf kitaplık hazırlıkları yapılacak. Projeye dahil olan okullar ve öğretmenlerimiz ile koordineli bir şekilde çalışılacak. Planlanan etkinliklerde öğrencilerin ders saati, okulun fiziksel yapısı, pandemi sürecinin getirdiği olumsuzluklar dikkate alınacaktır. Diğer aylarda yapılacak etkinliklere proje ortakları ile karar verilecek. Projemiz Mayıs 2021'de sonlandırılacaktır. Haziran ayında değerlendirme ve yapılan etkinlikler derlenerek projemiz yaygınlaştırılacaktır.

BEKLENEN SONUÇLAR

1. Öğrenci, öğretmen ve velilere eTwinning platformunu tanıtmak.
2. 7-12 yaş arası öğrencilerimize okuma alışkanlığı ve kitap sevgisi kazandırmak.
3. İletişim becerilerini geliştirmek.
4. Okuduklarını perspektif açıyla analiz edebilme kabiliyeti kazandırmak.
5. Okuma etkinliğini, boş zamanı değerlendirme olarak görmeyip öğrenci, öğretmen ve velilerimizin yaşam tarzı haline getirmek.
6. İnce motor kas becerilerini geliştirmek.